lördag 28 september 2013

130928 Bullandö - GBK70

Idag seglade vi hem Greyhound till Gålö. Det var en relativ blåsig historia med vindar som mest upp mot 8 m/s. Runt Stavsnäs var det NO-lig vind så vi började med att kryssa oss ut från Bullandö till Stavsnäs. Det var en stökig vind som vred sig hela tiden mellan öarna. När vi kom till Stavsnäs kunde vi falla av och vi fick först en slör och sedan plattläns över hela Nämndöfjärden. Vi kunde spira förseglet med barberhaul:et så det flöt på, men det var lite segt ändå att guppa i 6-7 knop när man vet att det kan bära iväg i dubbla hastigheten.
När vi kom ner förbi Husaren kunde vi gira styrbord och sätta kurs mot Dalarö. Nu kom vinden lite mer in från sidan och direkt visades tvåsiffrigt på loggen. Nu vred sig vinden mot N, så vi fick en slör förbi Dalarö och sedan ner över Gålöfjärden.
Vi tog ner seglen och vecklade ihop oss bakom St Vassholmen. Sedan gled vi in i luckan mellan Y-bommarna som vi hade fått tilldelad. Platsen var för en båt som var 3,30 m bred, men den passade Greyhound väldigt bra. Jag får nog skriva att Greyhound är 3,30 bred istället för 3,20 för att platsen nästa år ska bli bättre anpassad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar