onsdag 30 juli 2014

140725 Bergskär - Byttan

Cinderella II vid Stavsnäs
Klassisk seglare
Kompisförtöjning
Och Tellus fortsätter att rotera...
Efter en dag utan segling var det dags att röra lite på sig igen. Mamma och pappa och vi skulle gå till Byttan. Vi ville segla lite, så vi tog omvägen runt Runmarö.Vi åkte ut mellan Villinge och Söderholm, satte segel innan sydpricken, och började kryssa oss norrut. Det blåste NO-O ca 3-4 m/s. Ju längre mot väst vi kom på fjärdarna desto högre mot NO kunde vi gå. Båtfarten var ca 6-7 knop, så det gick som tåget upp till Stavsnäs. Här är det alltid bonnkryss, så vinden vred emot lite. När vi hade passerat Stavsnäs och skulle runda Runmarö kom den verkliga vinden tillbaka vilket gjorde att vinden vred emot igen. Flera slag senare kunde vi äntligen runda Näsudden och ta oss ifrån alla motorbåtar som far hit och dit på sin väg till och från Sandhamn.
På utsidan Runmarö tuppade vinden av mer och mer. Ner mot Bullerön satte vi gennakern igen. Denna gång gick det väldigt bra och allt fanns på rätt plats. Hela vägen ner till Biskop hade vi en slörbog på drygt 3 m/s och en fart på 7 knop. När det blåser så lite seglar vi ikapp vinden med gennakern så man får skota seglen som om vinden kom framifrån.
Mamma och pappa låg vid Byttan när vi kom för NO-liga vindar och vi lade till i sidan på deras båt. Resten av dagen såg ut som de andra; söka skydd för solen och bada, bada, bada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar