måndag 30 juli 2018

180727 Myrberget, nästan

Tanken var att vi skulle ta med svärföräldrarna ut på en tur idag, men de fick förhinder på morgonen när vi precis skulle åka, så vi fick åka ut på en dagstur utan dom.
NO-liga vindar åt det O-liga hållet gjorde att vi siktade på Myrberget, Bergskär. Vägen dit bjöd på kryss förbi Dalarö och hela Jungfrufjärden till Mörtö-Bundsön. Här kunde vi gå genom sundet med huset utan kryss och sedan sträcka ner med en slör/halvvind till söderpricken utanför Söderholm.
Hela resan tog ganska precis två timmar, så det var en fin segling med bra vind.
När vi nästan var framme vid Myrberget kom det en roddbåt med picknickfolk och lade sig på hällen där vi skulle ligga. Typiskt! Vi försökte därför lite längre norrut i samma bukt. Här fanns det ett ställe vi kom in på. Mycket växter i vattnet och trimarandjupt vatten gjorde att vi fick känna oss för först innan vi åkte ut och la i ankaret.
Vindstilla, stekande sol och tryckande hetta gjorde att vi fick söka skydd under kapelltaket och bada titt som tätt. Men man skall inte klaga. Algfritt och över 20 grader i vattnet.
Efter några timmar åkte vi hem igen. Nu blev det slöåka med halvvind, slör och läns för hela slanten. Turen gick även denna gång via Dalarö.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar