lördag 27 juli 2019

190725 Ormskär

Det var ovant att sova i båten, så båda vaknade runt halv fyra för att gå på toa. Tittade upp och fick se en fin soluppgång. Vi kunde dock somna om och vaknade igen vanlig tid.
Ännu en fin och varm dag skulle det bli och det blev det också. Parasollet åkte upp direkt och sedan var det bara att bada, bada och åter bada.
Nu kunde vi för första gången testa den uppblåsbara jollen. Den fungerade fint och vi tag en roddtur utmed kanten på Ormskär.
Efter lunchen gick vi ner i förpiken och tog siesta ett par timmar. Vi vaknade av att telefonen ringde. Det var pappa som meddelade att de hade lagt till vid "Bryggan". Det var alldeles för varmt att åka dit direkt, men att vi skulle ses efter middagen. När allt var klart pumpade vi upp jollen lite extra och gav oss ut på långtur till "Bryggan".
Det var lite läskigt att ge sig så långt från båten i bara en liten badbåt. Vi tog vägen genom vassen mellan Själskär och Bergskär. Där var det inte många som hade åkt före oss, så vi fick staka med årerna i botten för att komma igenom. Allt blev skitigt med allt vad det nu är som finns i en vass.
Tillslut kom vi i alla fall fram till Linnea.
Efter lite vatten och gott att äta var det dags att ro tillbaka. Vi tog nu den andra vägen runt Själskär vilket var skönt. Lite längre, men lättare att ro. Väl tillbaka vid båten hade myggen vaknat med besked. De svärmade nästan, men som tur var fick vi inte in några i båten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar