onsdag 25 januari 2017

160709 Fjärdlång

GBK - Fjärdlång (Hägerviken)
Första doppet för i år
Fjärdlång - GBK. Försökte få till en sammanfattningsbild på nya GPS:en
Idag tog vi en endagarstur med lunch vid Hägerviken på Fjärdlång. Det var vindar från SV så vi tänkte först gå till Sadelöga, men där var det upptaget så vi åkte till Fjärdlång för att se vad det finns för möjligheter att lägga till med Greyhound där. Alla små hak som såg bra ut på sjökortet var upptagna, men vi hittade ett ställe som såg någorlunda bra ut lite längre norrut. Vi skulle ju inte ligga över natten så det fick duga.
Prövade att lägga till med sidan mot berget, men med ankare så båten inte ligger mot berget utan en bit ut. Det fungerade sådär. Det gäller att ankaret drar i en punkt mitt på båten för att få ut både fören och aktern samtidigt. Annars kommer antingen fören eller aktern åka in i berget i alla fall. Det är också svårt att ligga med sidan mot berget på detta ställe för det åkte många stora motorbåtar i full fart i kanalen och rev upp höga svallvågor.
Efter vi hade kommit till ro blev det ett svalkande dopp (årets första) och sedan lunch. Innan vi åkte satt jag med nya GPS:en och försökte få kläm på alla skärmar och inställningar. Det tar något år att få kläm på en ny GPS, men man måste leka med den för att lära sig vad man kan göra.
När vi åkte hem såg vi att vi hade lagt till längst ut på den södra stranden i Hägerviken. Molnen började dra ihop sig och mörkna. Både bytte om för regn och när vi kom ut på Jungfrun kom ett djupt åskväder över oss och det började vräka ner regn. Efter åskvädret började vinden tuppa av så pass mycket att vi åkte för motor från Dalarö och hem igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar