onsdag 25 januari 2017

160804 Maren - Lökaö

Maxfart funkar inte så bra...
Innan avfärd från Maren väntade vi ut en kuling som skulle avta mitt på dagen. När vi till slut kastade loss, tog två rev och kom ut vid Kapellskär blåste det bara ca 4-5 m/s. Vi tog bort ett rev men behöll det första utifall att vinden skulle öka igen. Det var kryss för hela slanten och nästan framme vid Möja kom ett riktigt åskväder över oss. Hårda vindar och ösregn. vi tog andra revet och försökte bara rida ut stormen. Efter åskvädret sprack det upp, men vinden försvann nästan helt, så sista biten fick vi åka motor.
Vi försökte lägga till vid någon av flikarna på Bockö, men det blev aldrig riktigt bra. Vi åkte därför till Österviken på Lökaö där vi vet att förra ägaren till Greyhound hade ett favoritställe. Som tur var var det ledigt där.
I och med åskskuren var allting fuktigt när vi kom iland och det gillar tydligen myggor. Har aldrig varit med om maken så mycket mygg vi hade inne i båten. Otroligt aggressiva och ljudlösa var det också vilket gjorde att vi blev fullständigt uppätna innan vi kunde ta ihjäl den sista myggan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar