söndag 7 juli 2019

190629 Fladen

De lovade V-SV och fint väder, så vi åkte ut till Fladen (Ö Bergskär) för att luncha. Fint väder stämde, men vindarna var allt annat än V-SV. Gissar att det är svårt att förutse vind när ett högtryck passerar över området.
När vi kom ut på Gålöfjärden var det SO som tog oss till Dalarö. Där dog vinden totalt, så vi fick köra med motorn ut på Jungfrufjärden där vi mötes av en S-SO vind. Med den kunde vi sträcka upp förbi Mörtö-Bundsö och sedan kryssa ner till Byttafjärden. Här vek vi in mot Bergskär och lade till vid "Fladen". Trotts det fina vädret var det inte många båtar ute, så det var gott om plats att lägga till på.
Nu blev det ett härligt bad innan lunchen serverades. 15 grader i vattnet gjorde att man kunde ligga i ett tag. Otroligt skönt.
Ett av målen med resan var att torka upp gennakern efter 12-timmars, så strumpan hissades upp i masten så seglet fick torka i solen.
Egentligen skulle vi seglat gennaker på väg hit i V-SV-vinden som de lovade, men nu fick vi göra så här istället.

Efter några fantastiska timmar var det dags att kasta loss och åka hem igen. Det var väldigt konstiga vindar på tillbakavägen. Till Mörtö-Bundsön hade vi sydligt, på halva jungfrun SO-S, Vid Dalarö N(!) och efter Dalarö NO. Nåja, hem kom vi iaf och NO:en gjorde att vi hade en pysig plattläns sista biten vilket var en skön avslutning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar