lördag 27 juli 2019

190724 GBK70 - Ormskär

Prognosen sa kanonfint väder så vi åkte ut på en tre-nätterstur. Svaga och växlande vindar med början på NO vridande till O-SO-S-SV gjorde att vi fick kryssa precis hela vägen via Jungfrufjärden, norr om Mörtö-Bundsön och vidare till Byttafjärden. Så fort faret bytte riktning vred sig vinden. Det gjorde dock ingenting då vi fick chansen att trimma in focken för kryss i lättare vind och se att nya inställningarna för vindinstrumenten var ok. Greyhound seglar väldigt bra på kryssen med nya focken. Upp till 4 m/s seglar hon lika eller fortare än vinden på kryssen. 22 distans tog nästan exakt tre timmar.

När vi kom fram till Ormskär var det inte en båt i sikte någonstans. Konstigt tyckte vi då det var fullt av båtar på fjärdarna. Efter ha lagt till och lite båtfix var det dags för ett dopp. Otroligt skönt att kyla ner kroppen när man är varm. 15 i vattnet gjorde att man fick en chock när man gick ner, men sedan vande man sig och det blev badbart.
Det nyinköpta parasollet kom nu till användning. Väldigt jobbigt att ha solen gassande i sittbrunnen hela tiden. Med parasollet blev det skugga plus att vinden kan fläkta. Med tältet blir det lätt tillstängt och som en ugn. 
Senare på kvällen kom några båtar förbi. Bla 2 Linjett 35:or. De hittade dock ingen natthamn. Lite senare kom ett par spjut till segelbåtar, bla en Wasa 55:a, och lade sig i haket på Brunskär. 
När solen gick ner bakom berget på Brunskär gick vi ner för att undvika myggen. Det blev en varm natt så takluckan fick stå öppen hela tiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar