lördag 12 september 2015

150905 Ängsö-Marskär runt

Idag hade vi lagom vindar från SV-S på en ca 6 m/s varför tänkte åka runt Ängsö-Marskär och sedan upp mellan Fjärdlång och Villinge. Till en början var det lite sydliga vindar så vi fick göra två slag för att komma förbi Havtornsudd och sedan ett par slag för att komma ner till Rumpudden. Vi slog inte direkt runt udden, utan fortsatte vidare ner mot Mysingsholm för att försöka göra ett slag direkt ner mot Långbäling. Vi slog aningens för tidigt, så vi kunde ändå inte sträcka till Långbäling. Då kom det ett regnmoln upp över Utö. Vinden ökade så vi fick rulla in focken lite men vinden vred samtidigt medsols så nu kunde vi sträcka till Långbäling. Samtidigt som vinden ökade började det regna kraftigt, men det kom bara en skur. Vid Långbäling sken solen igen.
Efter Långbäling hade vi nu halvvind, så screachern åkte upp. Nu åkte vi lika fort som vinden och låg stadigt på 12-13 knop i 6-7 m/s vind hela vägen till Ängsö-Marskär. Det är en mäktig känsla att segla så fort som man tydligen aldrig vänjer sig vid. Man vill bara ha mer. Väldigt beroendeframkallande.
Efter vi rundade Ängsö-Marskär vred vinden mot SO, så vi fick en väldigt fin slör mellan öarna. Det är en väldigt fin led upp mellan Fjärdlång och Villinge med segling nära öarna. På Norrfjärden vred vinden mer och mer mot O, så när vi rundade Kvinnholmen fick vi en fin slörbog över Jungfrun ner till Dalarö. Pysseglingen fortsatte hela vägen till Apelviksudd. Bakom Gunnarsholmen tog vi ner screachern och bakom Apelviksudd åkte resten av trasorna ner.
En av de finaste resorna denna säsong. Totalt gjorde vi bara 5 slag på hela resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar