lördag 13 maj 2017

170507 Sjösatt


Idag fick så äntligen Greyhound komma i sitt rätta element. Under natten var hon upphängd pga jobb med centerbordet, så på morgonen var det bara att sätta henne i sjön. Motorn startade mycket lätt denna gång då de har rengjort förgasaren under vintern, men man måste låta motorn gå ett tag och bli lite varm innan man gasar på. Annars stannar den som den alltid har gjort.
Innan vi åkte in till bryggan testade vi att fälls ut och in skroven vilket fungerade bra. Nu prövade vi att bara ta upp den främre "fliken" på näten upp på sidoskroven och lät den aktre "fliken" hänga ner mellan skroven. Jag tror inte den mindre aktre "fliken" kommer ner till vattnet. Detta gör också att man inte behöver kliva på näten för att komma in i sittbrunnen när båten är hopfälld.
Det var lite spännande att åka in mellan Y-bommarna då det blåste rätt hårt snett bakifrån. Först försökte jag åka med vinden i aktern och räta upp båten i sista stund, men missbedömde båtens bredd och åkte in med sidoskrovet i Y-bommen. Nästa försök gick bättre då jag nästan passerade platsen, girade upp och kom i en båge med fart in mellan Y-bommarna med vinden i sidan. Väl mellan Y-bommarna fick jag backa hårt med motorn för att få stopp på ekipaget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar