torsdag 8 augusti 2013

130731 Bergskär och tillbaka

Dagstur med kompisar. Det blåste SV ca 8 m/s, så det blev åka av nerför Nämndöfjärden. Vi tog ett rev tidigt för vi hade upp till 12 m/s på den skenbara vinden. När revet var taget gick det i ca 9 knop ändå i pinkryssen. När vi rundade Mörtöklubb trodde jag att vi skulle få vinden lite för om tvärs istället, men det var pinkryss hela vägen. Sista biten kunde vi dock sträcka.
Vi lade till på samma ställe vi hittade i helgen. Här var det alldeles lugnt och skönt. Efter lunchen såg vi att molnen börja torna upp sig över skogen. Vi kastade därför loss ganska fort. På väg ut började regnet komma och det tilltog allt mer när vi hissade segel.
Till Mörtöklubb gick det fort. 13-14 knop och en härlig gång på lådan. När vi vek av norrut på Nämndöfjärden tuppade vinden av totalt, så vi skar till Stavsnäs och fick sedan en pyskryss upp till bron där vi tog ner seglen. Regnet avtog mer och mer ju längre mot Stavsnäs vi kom. När trasorna skulle ner hade det slutat helt.
Det blev en kalassegling med mycket vind så gästerna fick känna på när det bär iväg. Synd på regnet bara. Nästa gång får vi ta en soligare dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar