torsdag 8 augusti 2013

130802 Bullandö - Bergskär

Nästan ingen vind alls
Åkte ut på en tvådagarstur idag. På morgonen vindar från NV som skulle vrida över till SV till S under eftermiddagen/kvällen gjorde att vi skulle få medvind till en början. Vi hissade därför segel direkt utanför Bullandö vilket inte blev direkt jättelyckat. Vinden vrider och vänder så mycket i kanalen ut till Stavsnäs att det var nära gipp flera gånger. Lägg till en armada av motorbåtar som kör kors och tvärs så var det fullständigt kaos ibland. Motorbåtarna blir man helt vansinnig på. Vi riktigt längtar tills båten ligger på Gålö där trafiken är betydligt lugnare.
Väl ute på Nämndöfjärden blev det en lugnare, mer stabil, slör och vi hissade upp screechern. Med den blev det en fin segling ner till Mörtöklubb. Ett par gånger kom det körare så det riktigt sög till i magen när båten accelererade från ca 7 till 14 knop på bara några sekunder. Vid Mörtöklubb var det roliga slut då vinden dog ut helt. Nu insåg vi att vi inte skulle hinna till Fjärdlång, utan vi siktade in oss på det förra stället vi låg på på Bergskär istället. Vi såg vinden komma igen söderut på Norrfjärden, så vi åkte åt det hållet för att möta vinden och sedan fortsatte vi söderut så vi rundade söderpricken och sedan in till Bergskär.
Det låg en motorbåt utanför på en klippa, men "vårat" ställe var ledigt, så vi lade oss där.
Mamma och pappa hade sett oss på Norrfjärden, så även de gick in till Bergskär och lade sig vid "Bryggan". Senare på kvällen kom de med gummijollen till Greyhound för fika. Mycket trevligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar