måndag 9 juni 2014

140608 Hitta 527

Idag ville vi inte åka så långt, så vi försökte åka till en punkt på 24-timmars som jag inte har varit vid förut, men kanske måste åka till nu med Greyhound. Punkten är 527 Rönnskär och ligger NV om Oxnö.
Innan vi gav oss iväg tittade jag på hur mycket det blåste vid Landsort och VIVA visade V 10 m/s, så direkt tog jag ett rev. Problemet är att när det blåser V styr land vinden så mycket att den kommer från alla håll och kan variera väldigt mycket. Vi kämpade för att inte få plattläns ut till Mysingen, men väl där blåste det bara 3-4 m/s och SV , så vi tog ur revet. Kryss förbi St Rotholmen där det på ena kanten kunde blåsa SV och mycket svagt och på andra kanten V och kanske dubbelt så mycket.
Upp mot Berga var det kryss hela vägen och även här med skiftande vindar. Tillslut kunde vi runda Rönnskär och sedan åkte vi samma väg tillbaka. Efter vi passerade Långgarn dog vinden helt, så vi fick åka motor till Gålöfjärden där det blåste 6 m/s! Kryss upp till Apelviksudd innan vi tog ner.
Väldigt stökig seglats med mycket varierande vindar vilket gjorde det svårseglat. Det var också längre än vad jag trodde. När vi kom hem visade väderstationen på Landsort fortfarande V 10 m/s...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar