måndag 23 juni 2014

140620 Fjärdlång och tillbaka

Till Fjärdlång
Från Fjärdlång
Åkte ut och lunchade med mamma och pappa. De lovade ganska vackert väder med friska N-NV:liga vindar. Vindarna stämde väl någorlunda, men av solen såg vi ingenting. Det var mulet i stort sett hela resan.
Eftersom vindarna skulle vara friska tog vi ett rev direkt. Med nordliga vindar har det dock en tendens att blåsa ganska lite söder om Gålö, så när vi hade länsat ner till Mysingen i lätta vindar tog vi bort revet. Läns ner till Långbäling innan vi kunde svänga upp mot Fjärdlång och få vinden lite från sidan.
Målet med resan var att undersöka den södra viken/bukten på Fjärdlång. Här var det långgrunt, men det låg också ett lägerhus längst in i viken. Vi hittade tillslut ett ganska fint ställe där vi lunchade och fikade. Det finns lite fler platser man kunde lägga till på, men dem får vi undersöka någon annan gång. Där vi låg nu var det 0,8 m djupt under huvudskrovet.
När vi skulle åka hem hade vinden mojnat något så vi hissade full stor. Ner till Långbäling fick vi ett par tryckare som accelererade upp båten i 15 knop. Det suger till bra i magen när hon skjuter fart. Det gäller att sitta ner eller ta spjärn bakåt för att inte tappa balansen. Efter Långbäling var det kryss upp till Rumpudden i varierande vindar. På utsidan Gålö tuppade vinden av helt så vi fick hjälpa till med motorn till Gålöfjärden där vinden som vanligt fanns. Återigen blev det kryss i 7-8 knop till Apelviksudd där vi tog ner.
Synd att det var så kallt och solfattigt, annars hade det varit en kanondag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar