onsdag 4 juni 2014

140601 Mörtö-Bundsön runt

Lite kortare dagstur idag för att segla av oss lite. Det dåliga vädret i början av veckan gjorde att Greyhound blev liggandes vid bryggan lite för mycket.
Svaga vindar idag från O-NO. Vi började med att kryssa oss förbi Dalarö. Då blåste det O och vi kunde göra långa slag och behövde bara slå två gånger där det var som smalast utanför Dalarö. På Jungfrun började det blåsa lite mer och vi fick bra fart på kryssen upp till Mörtö-Bundsön. Långa kryssben även här vilket gjorde att vi kunde luncha medans Helmut styrde på ett av benen. Greyhound är otroligt stabil på kryssen vilket gjorde att det inte var något som helst problem för Helumut att hålla en stabil kurs hela tiden. Sedan vrider vinden alltid, men då kunde man lätt finjustera kursen med några tryck på -1 eller +1-knapparna.
När vi rundade Mörtö-Bundsön rullades screachern ut. Slör på utsidan ön och i sundet med huset. Vi fortsatte sedan kursen vi hade i sundet ner mot Smådalarö för att hela tiden få vind i screachern. När vi hade Dalarö rakt i sidan gippade vi och fortsatte på andra slörbogen. Nu vred vinden mot NO så ju närmre Dalarö vi kom desto mer plattläns blev det. Vi ändrade inte riktning, utan förseglet fick hänga lite slappt emellanåt. En riktig pyssegling blev det tillbaka till Gålö. Skönt att ta det lite lugnt också och inte bara försöka hålla tvåsiffrigt på loggen.
Ungefär 25 distans är det från Gålö och runt Mörtö-Bundsön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar