lördag 8 augusti 2015

150803 GBK - Ormskär

Ännu några fina dagar utlovades så vi passade på att få en övernattning på sjön. Det skulle blåsa S till SO-O, så vi ville pröva det tänkta nya stället vid Myrberget.Vinden började på SV så vi hade en fin segling med screachern på utsidan Aspön. Det var dock plattläns, så vi skar mellan Aspön och Genböte mot Dalarö och sedan ut på Jungfrun. Här vred vinden mot S och vi fick en fin resa bort mot Mörtö-Bundsön. Nästan framme dog vinden och kom sedan från NO. Vi ville runda Mörtö-Bundsön så vi började kryssa mot NO, men kom inte långt. Vinden dog igen. Vi låg och guppade ett bra tag, men vinden ville inte komma, så vi startade motorn och åkte genom hålet söder om Mörtö-Bundsön. På Norrfjärden fanns vinden som nu kom från O. V+i gjorde ett par slag för att komma förbi Alkobbarna och sedan fortsatte vi söderut. Det blev en fin resa, ett tag, för sedan tuppade vinden av igen och kom nu från SV! Efter ännu några slag kunde vi runda pinnen och åka in till Bergskär.
Vinden låg på lite väl mycket för att vi skulle kunna undersöka nya Myrberget i lugn och ro. När vi fäller upp centerbordet och rodret blir båten väldig vindkänslig så det måste vara nästan vindstilla för att kunna manövrera båten. Eftersom det blåste SV tänkte vi lägga oss på Fladen istället. Där är det ju alltid ledigt. Men inte idag. Det låg en motorbåt där. Inte bra att de har hittat vårat ställe. Nu hade vi inga direkta idéer så vi tänkte åka tillbaka och försöka vid mamma och pappa som låg med Linnea vid Bryggan. Då såg vi att det var blankvatten längst in vid Ormskär. Lite bökigt att komma in, men med GPS:en gick det bra att kryssa mellan undervattenstenarna.
Här var det väldigt lugnt, men det drog lite i svackan mellan Ormskär och Brunskär, men det tuppade av helt lite senare på eftermiddagen. Ett riktigt fint ställe för S-SO som vi säkert kommer att återkomma många gånger till.
Efter bad och middag bjöd vi över mamma och pappa på fika senare på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar