tisdag 25 augusti 2015

150823 Mörtö-Bundsö runt

Åkte ut själv en sväng i svaga O-liga vindar. Tanken var att åka runt Ornö och få ett fint gennakerben på utsidan Ornö. Jag började kryssa upp på utsidan Aspö och sedan ut på Jungfrun. Nära Dalarö blåste det bara ca 2-3 m/s så det tog längre tid att komma ner till Kvinnholmen än vad jag hade beräknat. Här blåste det lite iofs, men det skulle ta för lång tid att ta sig runt hela Ornö, så jag åkte igenom sundet med huset tillbaka till Jungfrun igen och åkte hem via Dalarö. Det var plattläns hela vägen till Gålö, men jag satte inte upp något större försegel utan slöseglade hela vägen. Så här efterhand skulle jag nog använt gennakern och prövat att ha skotpunkten mot lovart, men det var rätt skönt att bara glida med också.
Storen togs ner vid starten för Onsdagsseglingarna och sedan tuffade jag sakta för motor mot klubben. Jag hann precis göra i ordning allting och fälla ihop skroven innan jag kom fram till bryggan.

2 kommentarer:

 1. Kan man sova 4 personer bekvämt i en DF 920? Jag förstår att man kan sova två i förpiken och sen misstänker jag att man kan bädda ut babordskojen, men är det tänkt att man skall sova två där (bredd?) eller går det att sova i styrbordskojen? Går det att stå rak i båten någonstans? Ståhöjd?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går att sova 4. Bekvämt är en fråga vad man själv tycker är bekvämt. Själva kojerna tycker jag själv är bekväma och förpiken är otrolig väl tilltagen (Jag är närmre 2 m lång och kan riktigt sträcka ut utan att nudda skotten). I salongen bäddar man in sofforna ända till centerbordstrumman (bordets klaffar sätter man ihop så att de står rakt upp), så det blir två ca 90-bäddar om än något korta. Bäddar man för fyra blir det dock svårt att röra sig i båten då man blockerar passagen mellan förpiken och sittbrunnen genom salongen. Man kommer dock fortfarande åt toaletten.
   Inne i båten är det ca 1,80 i ståhöjd gissar jag. Vid förpiken och på toaletten något mindre, ca 1,70 (min sambo är 1,65 och har ståhöjd där).

   Radera