lördag 8 augusti 2015

150804 Ormskär - GBK

Idag skulle vi hem igen, men vi tänkte ta en kvällssegling så vi fick en hel dag på Ormskär. Dagen började som vanligt med ett morgondopp. Idag hoppade tom J i trots att det bara var drygt 14 grader i vattnet. Efter frukost tog vi på oss stövlarna för en promenad i skogen för att se om det fanns någon svamp. Svamp fanns det, men bara den giftiga sorten och inga kantareller. Kantarellerna vill ha lite granskog, men på Ormskär finns det bara tallar och otroligt mycket blåbär- och lingonris. Efter två timmar hade vi gått runt ön, och kom tillbaka med en halv liter lingon. Hit måste vi åka igen för att plocka just lingon och blåbär.
När vi kom tillbaka drog det igen genom svackan mellan Ormskär och Brunskär. Det gjorde inte så mycket då vinden kom i pustar, men det är skönare om det är helt lugnt.
Efter middagen kastade vi loss. Vi åkte ut mot O och rundade Boskapsön. Här var det plattläns, men vi semesterseglade och tog bara ut focken på motsatt sida om storen. Det blåste inte mer än 4-5, så det hade varit perfekt att testa gennakern med förskjuten nedhalspunkt, men det får vi göra någon annan gång. Akter om tvärs över Jungfrun och sedan hem på utsidan Aspön. Det blev en riktigt fin kvällssegling. Tyvärr så blev det kallt och rått lite senare på kvällen när daggen kom och solen gick ner. Vi var vid bryggan runt halv nio efter en drygt två timmar lång seglats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar