tisdag 31 maj 2016

160519 Eftermiddagstur

Slutade tidigare från jobbet och tog med mig en jobbkollega ut på en liten segeltur på eftermiddagen. Det var första gången kollegan seglade i hela sitt liv, så det var många intryck han fick. Nu är det inte riktigt samma sak att segla trimaran som enskrovsbåt, så han kanske fick en liten skev verklighetsbild, men otroligt härligt tyckte han att det var.
Tanken var att hinna runt Ornö. Det blåste S-SV i 7-8 m/s så vi kryssade ner till Rumpudden med lite inrullad fock. Jag förklarade för kollegan att så bekvämt som vi hade det när vi kryssade har man inte i en vanlig båt då det då lutar betydligt mer i samma vindar.
När Rumpudden passerades öppnades bogen upp lite och vi kunde släppa på skoten. När vi närmade oss Varnöbergen tuppade vinden dock av och vred emot så jag tog ett beslut att vända om hemåt igen. Saken var den att jag hade fått en tid att passa hemma under dagen så vi kunde inte vara ute hur länge som helst. Annars hade vi nog krigat på så vi hade kommit runt Ornö.
Nu fick vi en fin pyssegling upp till Havtornsudd och sedan en halvvind med lite tryck i seglen till Appelviksudd med farter runt 14 knop vilket imponerade på kollegan.
Sammanfattningsvis var det en mycket fin segling som innehöll i stort sett allt. Kollegan var mycket nöjd med dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar