fredag 28 juli 2017

170725 GBK70 - Bockholmen

Idag ville vi titta på Böttskär, i närheten av St Hansten, som kan vara ett alternativ för N till NO-liga vindar. På väg ut blåste det NO-liga vindar på 6-7 m/s vilket gjorde att vi fick en fin resa ända ner till Stabbo med bara ett slag för att komma förbi Apelviksudd. Från Stabbo fick vi ta ett par slag för att ta oss upp till Äspskär. Nu låg det en motorbåt längst ut på Böttskär och resten av ön var bara branta klippor. Inte så roligt, så vi åkte vidare till St Hansten och tittade in i det västra haket, men det fanns inget alternativ där heller. Då tänkte vi på södra Fjärdlång där vi har legat förut. Det var ledigt där, men när vi försökte komma in var det nog lägre vattenstånd nu då mängder av stenar fanns vid vattenbrynet som inte fanns där förut. Alternativen började ta slut. Vi tog en lång funderare vart det fanns bra ställen för vindar från NO, men kom inte på några. Vi puttrade upp till Långholmssundet för att se om det fanns något där över huvud taget.
Vi hittade ett lugnt ställe bakom en lite ö utmed Bockholmen. Lugnt när vi lade till iallafall.
Efter kl 14 när vi lade till ökade vinden hela tiden till över 10 m/s samtidigt som den vred till mera nordligt. Då var det inte lugnt här längre, men vi hade ingen annan plats att lägga oss på, så vi stannade uppe till sent tills vi såg att vinden bedarrade ute vid Revengegrundet och Landsort innan vi gick och lade oss.
På dagen flög en ormvråk över oss och skränade hela tiden. I bland kom det en havsörn också och försökte jaga bort ormvråken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar