måndag 31 juli 2017

170729 GBK70 - Sadelöga

Idag tog vi en dagstur till Sadelöga med mamma och pappa. Vindar från S-SV gjorde att det blev den vanliga kryssen upp till Rumpudden, kryssbog/halvvind till Långbäling och sedan en kryssbog upp till Sadelöga. Det blåste ca 6 m/s när vi startade vilket är väldigt lagom att kryssa i. Vid Rumpudden hade vinden ökat till drygt 7 m/s, så vi skulle behövt rulla in lite på focken, men eftersom vi skulle runda Rumpudden snart lät jag det vara. Storskotsvagnen fick jag dock vagna ner lite för att få bort det värsta trycket på riggen.
Efter Rumpudden fick vi en öppnare bog och lite högre farter. Runt 12 knop innan Varnöbergen och i halvvinden efter bergen upp till 16 knop. Nu hade vinden ökat ytterliggare lite.
Efter Långbäling var det kryssbog och nu fick vi rulla in lite på focken då det blåste över 8 m/s.
Mamma och pappa blickar ut över fjärden
Skyddat läge på Sadelöga
Väl framme var det ledigt vid Sadelöga, så vi tog ner seglen och lade till vid den vanliga platsen längst in. Här var det spegelblankt, lugnt och skönt. På andra sidan ön hörde vi dånet av vinden och vågorna, vilket är en väldigt mysig ljudkuliss när man ligger skyddat.
Efter städning av sittbrunnen från alla tampar dukade vi upp en sillunch, åt och njöt av det fina vädret. Efter ytterliggare en stund fikade vi innan det var dags att tänka på refrängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar