torsdag 7 augusti 2014

140802 Fladen - Myrberget

Soluppgång
Linnea vid Bryggan från Haket
Vaknade kl fyra för att gå upp och pinka. När jag kom ut möttes jag av en fantastisk soluppgång. Gick och lade mig igen och sov några timmar till.
Idag skulle vi flytta på oss för att vinden skulle vrida till SO. Då är Myrberget en bra hamn.
När vi ändå rörde på oss tog vi en liten segeltur. Jag ville titta på en punkt till 12-timmars som låg söder om Muskö. Lite långt, men vi gjorde ett försök att nå dit.
Vi satte segel utanför Söderholm och genade förbi Trollhättan till Fjärdlång. Här gick det precis att sträcka, men när vi passerade Fjärdlång vred det emot lite så vi tog några slag. Förbi Notholmen och till Långbäling gick det dock att sträcka igen. Det blåste inte mycket, kanske 2-3 m/s, så det var inga fartrekord, men vi tuffade på i hygglig fart ändå.
Efter Långbäling vred vinden lite åt SO, så vi fick lite öppnare bog. Vi passade vi på att luncha. När vi hade passerat platsen där vindkraftverket stod hade tiden runnit iväg lite, så vi vände och åkte tillbaka igen.
Det var frestande att hissa gennakern, men jag visste att vi skulle få en del kryssbogar vid Långbäling, så vi hissade screachern istället. Halvvind/för om tvärs till Långbäling och sedan halvvind ner till Villinge. Efter Långbäling ökade vinden något så vi fick några pustar med tvåsiffrigt på loggen. Härligt!
Tillbaka vid Bergskär lade vi till vid Myrberget. Det var lite svårare att lägga till där nu för att vattennivån var något högre än förra gången. Tillslut fick vi till det och vi kunde njuta av ytterligare en lugn plats.
Tiden hade sprungit iväg lite så det blev inget skogsbesök idag heller. Vi bestämde att vi skulle ta det imorgon istället. På kvällen bjöd vi mamma och pappa på fika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar