torsdag 7 augusti 2014

140803 Myrberget

Linnea på svaj
En bra plats för SO-O
Ända in i vassen kommer man med flerskrov
Blåbärspaj till kvällsfikat
Den traditionella solnedgången
Vi låg stilla idag för att gå i skogen. På morgonkvisten kom Linnea till oss och lade sig på svaj utanför. De hade fått nog av NO till O vinden som hade blåst hela natten. De prövade först vid Stenarna, men det var för lågt vatten för att ligga där.
Pappa rodde in mamma till Greyhound och sedan gick mamma och vi ut i skogen. Vi hade joggingdressen och stövlar på oss så det var rejält varmt. Min T-shirt var dyngsur innan vi ens började gå. Skogen var väldigt snårig och svår att gå i. Inte konstigt att mamma och pappa får behålla svampen för sig själva. Det är ingen annan som orkar ta sig fram i svackorna där riset ligger. Vi gick runt till de vanliga svampställena och hittade lite grann. Mamma fick all svamp och vi plockade lite blåbär för att ha till en paj på kvällen. Hela rundan tog kanske en och en halv timme. En lagom promenad i värmen. Väl tillbaka hoppade vi i vattnet för det skönaste badet hittills.
Resten av dagen tog vi det lugnt i det fina vädret och gjorde ingenting förutom att bada då och då. På kvällen bjöd vi mamma och pappa på blåbärspaj för att testa den nya ugnen som man ställer på en platta. Den fungerade mycket bra tyckte vi. Blåbären vi plockade räckte inte på långa vägar till pajen, så vi kompletterade med frysta blåbär. Hoppas det kommer lite regn snart så att blåbären blir större och fler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar