torsdag 2 juli 2015

150627 Lunch på Sadelöga

Till Sadelöga
Från Sadelöga
Linnea och Greyhound
Gilbert med Kerstin, mamma och pappa
Linjett 32 på slörbog
Åkte ut för en lunch på Sadelöga tillsammans med mamma/pappa och Kerstin/Gilbert. Vind från SV som skulle öka till 8-9 på eftermiddagen. Det började dock med väldigt lätt vind som vi hade i kryssen till Rumpudden. Här fanns den hårdare vinden och vi rullade in focken lite. När vi närmade oss Varnöbergen fick vi lite mera halvvind och kunde rulla ut focken igen. Bra tryck ner till Långbäling och sedan upp mot Sadelöga.

Det var skönt att lägga till och äta lunchen. Första gången vi gör det för i år. Det har inte funnits en enda helg med bra väder båda dagarna än för att vi skall ligga ute över natten. Vi lade till i sidan på Linnea eftersom vi bara skulle stanna en liten stund och att vi inte hade varit på Sadelöga med Greyhound än och visste inte riktigt vart man kunde lägga till. Efter lunchen gick vi i land och spanade efter tilläggningsplatser. Allra längst in i viken finns en väldigt fin plats som skulle passa perfekt. Den får vi testa nästa gång det blir SV-liga vindar.

Efter ett tag åkte båda båtarna hem samtidigt. Vi seglade Greyhound till Långbäling och vände sedan tillbaka till Linnea för att ta lite seglarbilder och för att Kerstin och Gilbert skulle få se Greyhound under segel.
Vinden hade inte avtagit på något sätt, så vi fick en riktig skjuts söder om Ornö upp till Rumpudden med farter mellan 14-15 knop. Efter Rumpudden blev det plattläns till St Rotholmen, där vinden först tuppade av för att sedan komma tillbaka från NV och sedan vrida mot NO. Det blev lite stökigt men när vinden väl bestämde sig för en riktning blev det ett fint ben över Gålöfjärden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar