tisdag 21 juli 2015

150711 GBK - Fjärdlång

Kallt vid premiärdopp
Förtöjning 1
Förtöjning 2
Helg innan semestern. Äntligen lovade de fint väder en hel helg, så vi åkte ut för att pröva att sova över i båten.
N vridande till NO gjorde att vi försökte ligga till på södra Fjärdlång. Vi har legat här en gång innan med Greyhound förra midsommar då vi åkte ut och lunchade med mamma och pappa. Nu ville vi pröva att ligga ännu längre in i ett litet hack där berget är som en liten kaj.
N-liga vindar gjorde att vi fick slör på Gålöfjärden, ner på insidan av St Rotholmen och söder om Ornö. Det skulle blåsa en del, så vi hissade screachern. Det blev en ganska lugn seglats med undantag när det kom några tryckare då Greyhound vaknade till liv och visade hur fort det kan gå.
Jag trodde att vi kunde ha screachern även efter Långbäling, men här vred vinden emot, så vi fick en stökig inrullning och sedan en kryss bort mot södra Fjärdlång. Här var det lugnt och endast en liten mototbåt som låg nedanför huset längst in i viken. Där vi tänkte ligga var det ledigt. På väg in kände vi lite dyning och blev rädda att båten inte skulle ligga stilla, men väl på plats kände vi inte av sjön.
Här fick vi ett par sköna timmar med sol och bad. Bad och bad... jag doppade mig men kom snabbt upp igen från det kalla vattnet.

Helt plötsligt började det blåsa S! Det kom upp några mörka moln så vi antog att det berodde på dom och avvaktade lite. Vinden höll dock i sig, så vi flyttade till berget vi låg på förra midsommaren. När vi var nästan klara kom det världens regnskur. Allt blev blött på nolltid. Vi försökte få upp tältet så snabbt det gick, men allt blev dyngsurt ändå. Efter regnet blev allt lugnt och vinden vred tillbaka till N.
Natten var väldigt lugn och båda sov mycket bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar