måndag 27 juli 2015

150723 GBK - Sadelöga

Nya stället
Det set grundare ut än vad det är. Ca 1m djupt.
Åkte ut idag för att vara borta hela dagen imorgon och åka hem nästa dag då ett oväder är på gång. Idag skulle det vara mulet på förmiddagen med någon skur och sedan klarna upp på eftermiddagen. När vi kom ut utanför Havtornsudd tornade dock ett regnmoln upp sig, så hela kryssen ner till Rumpudden vräkte det ner och det blåste nästan tio m/s. Vi hade hela storen uppe, men rullade in focken lite. Det går väldigt bra att kryssa med så mycket segel uppe om man vagnar ner storen lite.
Efter Rumpudden slutade det att regna och vi fick en härlig halvvind ner till Långbäling med stadiga 13-14 knop på loggen. Efter Långbäling blåste det lite mindre så vi fick en lugn och fin kryssbog till Sadelöga.
Målet med resan var att undersöka det nya stället på Sadelöga längst in i viken. Hela Sadelöga var ledigt och Greyhound låg perfekt på det nya stället, som om platsen vore skapt för båten. Det är som en liten kaj här och ca en meter under huvudskrovet. Helt lä och sol gjorde att vi kunde byta/ta av oss de våta kläderna och lägga de på tork på näten.
Efter middagen kom V-vinden som de lovade. Det drog lite och det kom in lite skvalpvågor från inre viken, men ingenting egentligen om man tänker på att det blåste nästan kuling ute på öppet vatten.
Natten blev lite orolig med en del kluck och vin i masten men tillslut kunde båda somna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar